Parentix Relatiedag: laat je inspireren
 
Op donderdag 10 oktober is de Parentix relatiedag. De dag zal starten bij ons op kantoor in de Parentix Inspirience ruimte. Vanaf 12:00 uur kunt u bij ons lunchen, het programma zal om 12:30 uur van start gaan. De dagindeling is definitief. Er zullen die dag een aantal sprekers u informeren over hun vakgebied, passie en kennis. Hieronder ziet u welke sprekers er komen.
 
Wij zullen de dag afsluiten met zijn allen varend op een luxe boot door Amsterdam. Voor deze rondvaart met alle gasten hebben wij het schip de Pieter Cornelisz Hooft van Rederij ’t Smidtje geboekt. Een uiterst modern schip voor maximaal 90 gasten met bar en toilet aan boord. En bovendien een milieuvriendelijk en stil schip door de elektrische aandrijving. Een uniek schip dat vaart door de Amsterdamse grachten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze bijzondere middag.


SPREKERS PARENTIX RELATIEDAG

Johan van der Waal.jpg
Organisatie: Alpe D’HuZes
Spreker: Johan van der Waal
Functie: Voorzitter en koersdirecteur
Titel presentatie: Opgeven is geen optie, zeker nu niet!
 
Bij iedereen is Alpe d’HuZes ongetwijfeld bekend door het enorme succes van de afgelopen jaren. De actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave.
 
Helaas is Alpe d’Huzes, ondanks de fantastische bijdrage aan het overwinnen van kanker, de afgelopen periode ook negatief in het nieuws geweest. Johan zal in zijn presentatie ook ingaan op de gebeurtenissen van de afgelopen periode en vooral uitleggen waarom er nog steeds veel geld nodig is om te zorgen dat er steeds minder mensen dood gaan aan kanker.
 Bastiaan Burgwal.jpg

Bedrijf: MILK Resource Company
Spreker: Bastiaan Burgwal
Functie: Partner
Titel presentatie: De veranderende wereld van MKB-financieringen

Bastiaan is een jonge ondernemer en mede eigenaar van MILK. MILK biedt kennis en kapitaal aan het MKB en is tevens initiatiefnemer van één van de eerste kredietunies van Nederland van waaruit het MKB gefinancierd word door andere ondernemers. Bastiaan zag dat de resources die multinationals hebben, niet beschikbaar zijn voor het MKB. Hij gelooft echter dat als ondernemers samenwerken, ook zij betere resources kunnen krijgen en dus beter kunnen presteren. Denk hierbij aan het combineren van data, waarop bijvoorbeeld beter op de toekomst kan worden ingespeeld. Maar denk hierbij ook aan het samenwerken in een kredietcoöperatie; het bundelen van kennis en kapitaal (smart money). Door middel van lokale kennis, inbreng van ondernemers en IT/automatisering kan een alternatief gecreëerd worden voor de bankier: ondernemers die ondernemers financieren. Bastiaan gelooft vooral dat de informatieverschaffing hierin cruciaal is. Zodra ondernemers elkaar vertrouwen en de informatie die ze krijgen transparant is, zijn ze meer bereid om elkaar bij te staan met kennis, maar ook met kapitaal en krediet. In deze informatieverschaffing speelt automatisering een grote rol en die gaat alleen maar groter worden.

Bastiaan zal ingaan op de nieuwe kansen die alternatieve en innovatieve financieringsvormen bieden, maar ook op welke veranderingen die met zich mee gaan brengen. Bankieren en financieren zal in 2020 totaal anders zijn dan men nu gewend is. Uiterst interessant voor elke ondernemer die wel eens op zoek is naar kapitaal, elke ondernemer die kapitaal ter beschikking heeft en wil meedoen in een kredietunie en elke ondernemer die geïnteresseerd is hoe het financieringsklimaat voor MKB'ers gaat veranderen.

Vincent Battem.jpg
Bedrijf: Liberty Global Europe (UPC)
Spreker: Vincent Battem
Functie: Director Marketing Revenue
Titel presentatie: Klantgericht ondernemen: sleutel tot succes en gezonde omzetgroei

Liberty Global is de grootste internationale kabel onderneming ter wereld. In Europa is Liberty Global actief in 12 landen met merken als UPC, Telenet, UnityMedia, VirginMedia en is bovendien grootaandeelhouder van Ziggo in Nederland. Liberty Global bedient meer dan 24 miljoen huishoudens met innovatieve diensten als breedband, telefonie en digitale tv. Met 36.000 medewerkers en 48 miljoen rGUs (video, internet, and voice subscribers) is Liberty Global een wereldspeler van formaat.

Vincent zal in zijn presentatie ingaan op klantgericht ondernemen in de consumentenmarkt.