Blog thuiswerken laua

De vrijheid van thuiswerken

Persoonlijk kan ik niet zonder thuiswerken. Als moeder van twee kinderen en met een behoorlijke dosis ambitie geeft thuiswerken mij de vrijheid en flexibiliteit om alle taken te kunnen combineren. In mijn functie als marketingmanager ben ik op kantoor veel in overleg, aan het coachen en begeleiden. Het is dan ook heel fijn om thuis rustig aan een project te werken en ook nog een wasje te draaien of Albert binnen te laten met de boodschappen.

Verwachtingen van het thuiswerken

Geef wel een medewerker duidelijke kaders mee, wat verwacht je en hoe controleer je dit, zodat er op de juiste manier kan worden omgegaan met de vrijheid. Een ander belangrijk punt om vooraf af te stemmen is wanneer iemand bereikbaar moet zijn. Je hebt ochtend- en avondmensen en zelfs medewerkers die ‘s nachts op hun best zijn.

Vertrouwen is de basis

Microsoft introduceerde ‘het nieuwe werken’ jaren geleden. En nu spreekt iedereen over een thuiswerkdag of thuiswerken. Als werkgever moet je alle vertrouwen in je medewerker hebben, want een zwembad graven onder werktijd is natuurlijk niet de bedoeling. Worden medewerkers productiever en gelukkiger van thuiswerken of hebben ze een duidelijk kader nodig om met deze vrijheid om te gaan. Als werkgever dien je hier goed over na te denken en ook mee bezig te zijn.

Geen andere optie meer

Voor mij is het heel belangrijk dat thuiswerken mogelijk is bij een werkgever. De vrijheid en de flexibiliteit maakt het voor mij mogelijk mijn functie goed uit te voeren. En wie weet mocht ik snel klaar zijn met mijn projecten, heb ik toch nog de tijd om een mooi zwembad in mijn tuin te graven.

Wil jij alles weten over thuiswerken en welke mogelijkheden er zijn? Laat een bericht achter of mail mij lbakker@parentix.nl.

By | 2017-12-03T12:18:19+00:00 17 februari, 2017 |

About the Author:

mm
Laura is werkzaam als marketing manager en zo snel de tijd gaat, alweer 5 jaar bij Parentix. Oorspronkelijk komt zij niet uit de IT wereld maar heeft uiteenlopende ervaringen van projectmanager bij een reclamebureau tot marketeer bij een interieurbouwer. De uitdaging van het communiceren en het overtuigen van een niet tastbaar product maken het zo leuk voor haar bij Parentix, samen met de gezellige collega’s op kantoor. Fun fact: ze bestuurt de enige echte Parentix Fiat 500
X