Internationale vrouwendag: De vrouwen van Parentix aan het woord!

Op internationale vrouwendag staan we stil bij de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de hele wereld. Hoewel de oorspronkelijke waarde van deze dag tegenwoordig min of meer verloren is gegaan en voornamelijk gebruikt wordt om geld te verdienen. Vandaag staan wij even stil bij het handjevol vrouwen die bij Parentix werken. Want als vrouw werken in een mannenwereld als de IT-branche, hoe houden ze het vol? Aan het woord de dames van Parentix; Natasja, Linda, Laura, Lara, Gillyan en Maxime.

GillyanCloud Delivery Project Manager
Werken in een mannenwereld doe ik graag. Geen gedoe en altijd recht voor zijn raap. Soms wel een beetje te, maar aangezien ik altijd met vooral mannen heb gewerkt heb ik daar geen moeite mee. Het zou leuk zijn als er bij Parentix nog een aantal vrouwen bijkomen, maar het is voor mij geen must. Ik heb het erg naar mijn zin hier en sta zelf mijn mannetje wel tussen alle engineers hier. Het is fijn dat zij mij als vrouw hier waarderen om mijn kunnen en zien wat ik in mij heb.

Lara – Junior Cloud Account Manager
Op de vraag hoe ik het vind om in een mannenwereld te werken heb ik maar 1 simpel antwoord, prima! Als lesbische vrouw kijk ik net zo graag mee naar het rondlopend vrouwelijk schoon als mijn mannelijke collega’s. Bij Parentix werken er relatief nog veel dames, maar toch zie je een duidelijk verschil in het aantal vrouwen op de commerciële afdelingen ten opzichte van het aantal vrouwen op de technische afdelingen van het bedrijf.

Linda – Office Manager
Al vanaf mijn stageperiode, nu al weer zo’n 10 jaar geleden, heb ik voornamelijk in bedrijven met veel mannelijke collega’s gewerkt. De sfeer sprak mij direct aan. Mannen zijn eerlijk naar elkaar toe en minder kritisch over bijzaken, wat bij een afdeling voor vrouwen vaak het gesprek van de dag is. Not my cup of tea! Ik vind het enorm leuk bij Parentix! Het aantal vrouwen ligt in verhouding niet heel hoog, maar het zijn leuke en gezellige dames. Ik heb wel het idee dat er steeds meer vrouwen naar de IT wereld trekken. Ook omdat vrouwen in het algemeen meer interesse hebben in IT en de kennis daardoor groeit.

Maxime – Junior Marketeer
Na 9 jaar lang in de reisbranche te hebben gewerkt was het de eerste paar weken even wennen tussen alle mannen bij Parentix. Mannen zijn veel directer, zeggen wat ze denken en ik moet zeggen dat bevalt mij wel. Ik heb niet het gevoel dat ik een van de vrouwen ben bij Parentix, maar ik ben gewoon onderdeel van dit supergave bedrijf. Eerlijk gezegd denk ik dat je over een paar jaar niet eens meer spreekt van een “mannen- of vrouwenwereld”. Anno 2018 wilt elke vrouw een #ladyboss zijn.

Laura – Marketing Manager
“Besef je wel dat je in een mannenwereld komt te werken” zeg ik bij een sollicitatiegesprek tegen de kandidaat tegenover mij. Waarom benoem ik dat zit ik te denken. Ik bedoel daar eigenlijk mee te zeggen heb je voldoende zelfvertrouwen en zelfspot. Want in de zogenoemde mannenwereld is iedereen direct, de opmerkingen zijn soms hard en grof maar als het er op neer komt staan ze voor je klaar. 6 jaar geleden ben ik begonnen in de IT branche en ik vind het er heerlijk. Als vrouw kan ik zeker niet meepraten met alle onderwerpen van de heren maar de humor erom heen, de nuchterheid, het zorgzame en het uiteindelijke team wat wij vormen maak het tot een heerlijke plek om te werken.

Natasja – Cloud Delivery Engineer
Ik weet eigenlijk niet beter. Ik werk sinds 1998 in de IT en dat wordt standaard gezien als een “mannenwereld” alhoewel mijn ervaring is dat er wel degelijk organisaties zijn waar er een soort van evenwicht is van mannen en vrouwen op de IT-afdeling. Of ik het leuk vind? Als ik het niet leuk zou vinden dan zou je bijna zeggen dat ik het verkeerde beroep heb gekozen. Bij Parentix krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen en dat in een prettige werksfeer met fijne collega’s. Het aantal vrouwelijke collega’s is de afgelopen jaren wel toegenomen, maar wat mij betreft zouden er nog wel een paar vrouwelijk engineers (IT-ers) bij mogen komen. Dus solliciteren dames!