De meest gelezen blogs tot nu toe

Elke maand voorzien wij je van blogs over onze clouddiensten, Tech-trends en geeft onze securitymanager Natasja tips over hoe voorkomt slachtoffer te worden van cybercrime. Deze laatste blijkt een populaire onderwerp te zijn als we kijken naar het aantal lezers elke maand. Mocht je er een gemist hebben, wij hebben de 3 meest gelezen blogs voor je op een rijtje gezet.

Misbruik van persoonsgegevens
In 2015 hadden wij het al over de gevaren van het delen van je persoonsgegevens en met de komst van de AVG is het een veel besproken onderwerp geweest het afgelopen jaar. Hoewel we ons dus met verschillende wetgevingen proberen te beschermen, worden cybercriminelen steeds slimmer in het vinden van manieren om persoonsgegevens te stelen. Wees je daarom bewust van welke gegevens je afgeeft en verander regelmatig je wachtwoorden. Wat kan iemand met gestolen gegevens doen? Lees verder

Dit zijn de strategische technologie trends voor 2018
In een driedelige blogserie hebben wij de technologische trends voor 2018 behandeld op basis van een Amerikaans onderzoek van Gartner. Deel 1 Intelligent: Hoe AI gestaag technologie binnen sijpelt en hoe het voor meer dynamische, flexibele, en potentieel autonome systemen kan gaan zorgen. Deel 2 Digital: Het vermengen van de virtuele en echte wereld om zo een digitaal verrijkte ervaring te creëren. Deel 3 Mesh: De connecties tussen een groeiend aantal mensen, zaken, apparaten, content en services die digitale uitkomsten bieden. Lees verder.

Hoe herken je een afpersmail?
Het ontfutselen van (persoonlijke) informatie via e-mail is een vorm van phishing. Met name de afgelopen periode verschijnen er steeds meer en creatievere versies van deze “afpersmail”. Cybercriminelen proberen via een dreigmail geld te ontfutselen bij hun slachtoffer. Hoe kun je een afpersmail herkennen? En wat kun je tegen phishing doen? Lees verder.