Meet Mouad: Cloud is de toekomst!

Mo the Cloud Hero

Eigenlijk ben ik per toeval in de IT-branche terecht gekomen, maar het bevalt fantastisch. Zonder IT staat de wereld stil. En het is mooi om bedrijven te kunnen helpen met hun IT en hierdoor ervoor te zorgen dat ze efficiënt kunnen werken.
Mijn sales carrière ben ik begonnen bij een van de grootste hardware resellers van Nederland. Hier heb ik de fijne kneepjes van het salesvak geleerd en een geweldige tijd gehad. Sales vind ik een heerlijk vak. Ik kom graag bij verschillende bedrijven. Het is altijd interessant om te zien hoe een bedrijf bezig is met hun core business en wat hun zo speciaal maakt. Elk bedrijf is anders en elk bedrijf heeft iets wat hen onderscheid.
Een ex-collega van mij zei altijd: “mensen doen zaken met mensen”. En dit is helemaal waar. Ik ben helemaal blij als ik een fijne werkrelatie kan onderhouden met mijn klanten. Het is hierbij van belang dat je alles tegen elkaar kan zeggen en op elkaar kan bouwen.

Parentix

Mijn vorige werkgever was inmiddels de grootste hardware reseller van Nederland geworden met locaties in heel Europa. Na 7 jaar deel uit te mogen maken van die geweldige groei, was ik toe aan wat nieuws. Ik kreeg vaak recruiters aan de telefoon die mij polsten voor een functie bij een Cloud provider. Cloud is de toekomst en dat was te merken. Elke Cloud service provider is op zoek naar mensen. Maar de meeste bedrijven bestonden pas sinds een paar jaar, of het was een tak die pas opgezet was door een bedrijf die de boot naar de Cloud niet wilt missen maar verder geen idee heeft.
Parentix bestaat ruim 20 jaar. Het bedrijf is echt geboren in de Cloud. Toen ik hier voor het eerst kwam kon ik ook letterlijk zien dat Cloud hot was. Ze waren hier druk aan het verbouwen, vanwege groei. Vooral het specialisme en jarenlange ervaring in Cloud computing heeft mij geprikkeld en ik kreeg het idee dat ik hier echt met een onderscheidende club te maken had. Toen ik hier binnenliep voelde de sfeer gelijk goed. Ik had een gesprek met Rogier (mijn manager) en wij begrepen elkaar meteen goed. We hadden een zelfde blik op sales in deze branche en mijn keuze voor Parentix was gemaakt!

Accountmanager

Inmiddels ben ik bezig aan mijn derde maand bij Parentix. Ik ben verantwoordelijk voor het relatiebeheer van een set bestaande klanten. Daarnaast richt ik mij ook op new business. Ik probeer mijzelf altijd op te stellen als de spil tussen Parentix en de klant. Parentix heeft onlangs de business unit ”Iris” overgenomen van het bedrijf It’s Us. Iris is een dienst gericht op werkplekbeheer. Iris is omgetoverd naar een Parentix jasje en heet nu WorkspaceX.
Zo hebben we nu naast onze clouddienst “CloudX” ook de dienst “WorkspaceX”. Eigenlijk een logische stap, aangezien veel van onze klanten het verzoek tot werkplekbeheer al vaak bij ons plaatste. Op deze wijze kunnen wij onze klanten daadwerkelijk volledig ontzorgen, zodat zij zich met hun core activiteiten bezig kunnen houden. Momenteel ben ik vooral bezig met onze nieuwe dienst WorkspaceX. Ik geloof oprecht in WorkspaceX. Steeds vaker zie ik dat bedrijven graag meer inzicht willen in hun IT uitgaven en dan vooral de verborgen kosten zoals, beheer, reparatie, energieverbruik etc. Met WorkspaceX betaalt de klant een prijs per gebruiker en weet precies wat een werknemer hem kost aan IT. Naar mijn idee is het ouderwets om alles maar zelf aan te schaffen en continu bezig te zijn, met updates, onderhoud, certificeringen van je personeel en ga zo maar door. IT wordt steeds complexer en MKB bedrijven zouden niet bezig moeten zijn met IT. Het moet gewoon werken.