Still at your service, Rick Jong

Een jaar geleden schreef ik het blog Rick at your service waarin ik vertelde over mijn stageperiode bij Parentix. Na mijn stage ben ik aan de slag gegaan als junior servicedeskmedewerker en sindsdien is er veel gebeurd, in positieve zin! Ik heb enorm veel geleerd het afgelopen jaar en heb mij daardoor snel kunnen ontwikkelen als servicedeskmedewerker.

Sinds juli 2017 ben ik officieel in dienst bij Parentix en begin dit jaar ben ik van junior naar medior servicedeskmedewerker gegroeid. Op dit moment word ik intern opgeleid om door te stromen naar een senior rol waarbij ik alle facetten van support kan uitvoeren en meer verantwoordelijkheid krijg.

Ontwikkeling
Het afgelopen jaar is mijn ontwikkeling snel gegaan. Waar ik in het begin klanten alleen kon helpen met de kleinere issues, pak ik nu ook de meer complexe zaken op. Bij Parentix hebben wij hier een onderscheid in gemaakt om onze klanten zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zo wachten ze minder lang aan de telefoon en komen ze direct bij de juiste persoon uit die hun ook daadwerkelijk kan helpen.

Parentix stimuleert mijn ontwikkeling doordat ik de ruimte krijg om vragen te stellen en uitgebreide uitleg krijg waar nodig. Er is veel kennis beschikbaar en dit wordt onderling dan ook ruimschoots met elkaar gedeeld. Een externe opleiding is dan ook nog niet aan de orde geweest, maar staat wel op de planning. Ik heb me het afgelopen jaar met name op het gebied van klantcontact ontwikkelt en mijn kennis verbreed rondom Hosting, Exact en Office 365.

Toekomstplannen
Ik zit nog prima op mijn plek bij Parentix. Het werk vind ik erg leuk om te doen, ik vind het leuk om de mensen te helpen en om wijzer te worden in de IT. Daarnaast zijn mijn collega’s erg gezellig en hangt er een goede sfeer. Op korte termijn zie ik mezelf, zoals al gezegd, doorgroeien naar een senior rol en uiteindelijk wil ik doorstromen naar het Delivery team binnen Parentix.

Rick Jong