Parentix certificeringen

Parentix continueert certificeringen

Afgelopen week vond de (drie)jaarlijkse audit van onze certificeringen en verklaringen plaats. Door deze met succes te doorlopen is Parentix voor de komende drie jaar weer gegarandeerd van de ISO/IEC 27001:2013 en NEN7510:2017 certificering. 

Informatiebeveiliging is een thema dat verankerd is in de Parentix organisatie: vertrouwen, integriteit en beschikbaarheid zijn hierbij de kernbegrippen die geborgd worden. Wij werken dag-in dag-uit aan een veilige omgeving, die je zowel vanaf kantoor als vanuit huis kunt benaderen. Om dit te garanderen zetten we ons al ruim 14 jaar in voor het behalen van de ISO/IEC 27001:2013 certificering. Deze certificering voor management van informatiebeveiliging is dan ook slechts voor enkele gerenommeerde hostingproviders in Nederland weggelegd.

Daarnaast beschikt Parentix ook over de NEN7510:2017 certificering en de ISAE3402 Type II verklaring. De NEN7510 is een door het Nederlands Normalisatie Instituut(NEN) ontwikkelde norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector van Nederland. De belangrijkste punten die in deze norm zijn opgenomen zijn het waarborgen van de beschikbaarheid, de integriteit en de vertrouwelijkheid van de informatie over de patiëntgegevens.

De ISAE3402 Type I & II verklaring is de internationale standaard voor de beheersing van uitbesteding. Tijdens de audit voor de ISAE3402 wordt Parentix getoetst op risicobeheersing, informatiebeveiliging, privacy, anti-fraude maatregelen en continuïteit.