SSD all flash storage

Parentix introduceert het all-flash datacenter

Bij Parentix zijn we gespecialiseerd in het online beschikbaar stellen van complexe business software omgevingen. Omgevingen waarbij beschikbaarheid, veiligheid en performance van zeer groot belang zijn. Dagelijks loggen tienduizenden gebruikers vanuit de hele wereld in op 2.500+ omgevingen en worden per dag meer dan 1,5 miljard database queries gegenereerd. Dit is verdeeld over 850+ servers.

Bij dit soort aantallen is performance garanderen van groot belang. De 3.800 SQL Server databases staan verdeeld over verschillende storageplatformen, net als alle virtuele servers. In de afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in het uitbreiden en versnellen van de storageplatformen. Zo introduceerden we in 2014 voor het eerst een SSD tier in een van de bestaande Netapp storagesystemen. En eind 2016 hebben we het storageplatform uitgebreid met een SSD platform van Nimble Storage. Hierop hebben we in het afgelopen jaar diverse heavy workloads geplaatst.

De performanceverbeteringen voor onze klanten waren zo groot dat we hebben besloten om helemaal af te stappen van onze traditionele storagesystemen en deze vervroegd met pensioen te sturen. Deze week is een volledig nieuw all-flash (SSD) storageplatform van Pure Storage geïnstalleerd in ons datacenter. De komende weken zullen we alle virtual servers migreren naar all-flash storage waardoor de performance voor al onze klanten enorm zal verbeteren. Met deze stap draaien alle productiesystemen op flash SSD storage voor optimale performance. Een echt all-flash datacenter!

Performance is overigens niet het enige voordeel van deze stap. Verdere efficiency en sterke vermindering van het stroomverbruik zijn tevens belangrijke variabelen. Tot slot integreert het all flash storage platform met de public cloud en ondersteunt daarmee onze hybrid cloud strategie.

De bestaande storagesystemen gaan overigens niet helemaal met pensioen. Zo zullen deze worden verhuisd naar ons uitwijk datacenter om dienst te doen als extra storage achter ons Rubrik platform voor back-up en disaster recovery. Hierover zullen we u apart berichten.

De verhuizing van de virtuele servers naar het nieuwe storage platform wordt uitgevoerd zonder dat een onderhoudsvenster noodzakelijk is. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze servicedesk of uw accountmanager. Voor enkele specifieke klanten met eigen hardware is voorgaande niet van toepassing. Deze klanten worden apart benaderd.