Belangrijke informatie omtrent ransomware WannaCry

ransomware WannaCry

De uitbraak van ransomware WannaCry

Afgelopen vrijdag heeft een grote uitbraak van ransomware WannaCry plaatsgevonden die voor grote problemen wereldwijd heeft gezorgd. We hebben na bekendmaking van het virus direct een team geformeerd om de impact op ons platform te bepalen. De eerste vaststelling vrijdagmiddag was dat ons platform geen last zou hebben van dit virus. Door de snelle ontwikkeling van het virus hebben we vrijdagnacht besloten alsnog aanvullende maatregelen te treffen.

Meer informatie over veiligheid in de cloud? Vraag hier het whitepaper op!

Uw bedrijfsnaam:

E-mailadres:

Onze maatregelen tegen ransomware WannaCry

Sinds dat moment hebben we doorgewerkt en extra veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om onze data te beschermen. Hiertoe zijn op honderden servers aanvullende softwarepatches geïnstalleerd en is tevens netwerksegmentering, netwerkmonitoring en aanvullende firewalling toegepast. Daarnaast hebben we de ontwikkelingen van uur tot uur in de gaten gehouden. Klanten van ons kunnen afgelopen weekend zo nu en dan last hebben gehad van deze werkzaamheden.

Wat kunt u zelf doen tegen ransomware WannaCry?

Het belangrijkste is dat uw Windows PC de laatste updates geïnstalleerd heeft. Indien dit het geval is, dan bent u beschermd tegen dit specifieke ransomware virus. Aanvullende netwerksegmentatie en firewalling maatregelen – zoals wij hebben toegepast op ons cloudplatform – zijn niet nodig op uw lokale werkplek.

Overige maatregelen

Verder gelden de zaken die u altijd dient toe te passen om veilig te werken. Open geen bijlagen aan e-mails die u ontvangt van onbekenden, wees voorzichtig bij het bezoeken van vreemde websites en wees voorzichtig bij het gebruik van publieke wifi. We communiceren regelmatig hierover, meer informatie kunt u lezen in onze blogs.

We zullen de situatie zorgvuldig blijven volgen en waar nodig aanvullende maatregelen nemen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze servicedesk. Indien u vreemde zaken waarneemt, laat het ons dan direct weten via support@parentix.nl of neem telefonisch contact op.

Meer informatie

Meer informatie over dit virus kunt u terugvinden in diverse nieuwsberichten. Wij hebben een aantal berichten hieronder gezet.
http://nu.nl/internet/4690581/we-weten-ransomware-wannacry.html
http://nos.nl/artikel/2172840-waarschuwing-voor-grote-internationale-gijzelsoftware-campagne.html
http://money.cnn.com/2017/05/12/technology/ransomware-attack-nsa-microsoft/
http://www.reuters.com/article/us-britain-security-hospitals-ransomware-idUSKBN1882O2

By | 2017-12-03T12:18:16+00:00 14 mei, 2017 |

About the Author:

mm
Parentix is Cloud Solutions Provider van zakelijke software in de Cloud op laptop, tablet en mobiel. Een ervaren team van Cloud specialisten bouwt en beheert al meer dan 15 jaar lang Cloud omgevingen voor duizenden gebruikers in vele landen. Onze klanten werken waar en wanneer zij willen via het beschermde netwerk van Parentix, met de benodigde zakelijke software, bestanden en real-time data. Wij zijn gevestigd in Amsterdam-Duivendrecht, met ons datacenter om de hoek. Wilt u kennis met ons maken? U bent altijd welkom bij ons op kantoor om tijdens een kop koffie uw vragen te stellen aan een van onze Cloud specialisten!
X