Onze eigen IT-consultants kunnen het wellicht allemaal ook voor onszelf regelen maar ik wil ze liever buiten de deur hebben, bij ónze klanten. En dus gingen we op zoek naar een pragmatische oplossing. In dit geval vonden we die bij Parentix.
Marc Pit - General Manager, Qexpertise

‘Ik wil geen verantwoordelijkheid en geen gedoe’

In de zomer van 2014 is Qexpertise van Woerden naar een nieuw kantoor in Veenendaal verhuisd. De verhuizing was voor Marc Pit, General Manager bij Qexpertise, meteen de aanleiding om volledig in de cloud te gaan werken. “In Woerden kostte het ons nog te veel tijd en geld om ons eigen IT-verhaal op orde te hebben. Ik wil echter geen gedoe en verantwoordelijkheid. Onze eigen IT-consultants kunnen het wellicht allemaal ook voor onszelf regelen maar ik wil ze liever buiten de deur hebben, bij ónze klanten. Dáár zit namelijk óns verdienmodel. En dus gingen we op zoek naar een pragmatische oplossing. In dit geval vonden we die bij Parentix. Wij kozen voor hen als leverancier.”

De doelstelling van Qexpertise is helder; de consultants stellen het bedrijfsleven in staat om gebruik te maken van Exact Software. Qexpertise levert en implementeert dan ook alle Exact producten en biedt vanzelfsprekend consultancy daarbij. Dat moet in alle maten en vormen kunnen. “Wij merkten bovendien in de laatste jaren dat er een structureel toenemende vraag was naar het werken in de cloud, met hosting en maandmodellen. Begrijpelijk die tendens. Iedere ondernemer wil meer dan ooit waar voor zijn geld hebben. En niemand wil te veel betalen. Maar voor ons geldt dan wel: ‘Practice What You Preach’. En dús stapten wij ook over naar hosting op deze wijze. Vanaf het moment dat we besloten om van Woerden naar Veenendaal te verhuizen, werd alles op dat vlak bij ons in gang gezet. Dat was overigens hard nodig…”

“Zo werkten we in Woerden nog met een oude telefooncentrale. Ja, die moesten we letterlijk ’s ochtends om negen uur van het antwoordapparaat afhalen. En ’s middags om half zes drukten we hem er weer op. Dat was natuurlijk niet meer van deze tijd. Met Microsoft Lync als telefooncentrale hebben we een mooie stap gezet. Ook de wens dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de vraag of er wel of geen back up is gemaakt, en de beveiliging van de data, vonden we erg belangrijk. We ontvingen een prima en concurrerend voorstel van Parentix. Voor ons was het hoe dan ook van belang dat onze consultants-on-the-road altijd in de cloud gebruik konden maken van alle producten en oplossingen van Parentix. Daarbij zijn onder andere de toepassingen van Lync handig. Het heeft een impuls gegeven aan onze interne communicatie. Die is effectiever geworden.”

Marc vertelt dat onder andere werd gekozen voor Hosted Desktop met Exact Globe en Hosted Exchange. “Maar ook Exact Synergy Enterprise is opgenomen, inclusief uitgebreide rapportages met Sumatra. Logisch; we kunnen de output van verschillende software hier goed aan elkaar koppelen. Het voldoet aan onze interne informatiebehoefte. We zijn zeer ervaren in het implementeren van Exact software en merken hetzelfde hoge kennisniveau bij Parentix. De hoge mate van professionaliteit en de samenwerking die Parentix heeft met een groot gedeelte van de Exact resellers geeft ons veel vertrouwen.”

De ambitie van de nu in Veenendaal gevestigde organisatie is groot. “We hopen met Exact verder te kunnen groeien, de komende jaren naar 40 consultants. Met Microsoft Dynamics hebben we een vergelijkbare groei-ambitie. Ja, Parentix zal daarin moeten kunnen meegroeien maar dat lijkt ons geen probleem. Want, Parentix heeft immers veel kennis en kunde over Exact in huis. Daarnaast is men flexibel georganiseerd. Ik merk dat als we af en toe de helpdesk bellen. Alles is binnen een dag opgelost. Men begrijpt ons belang. Meedenken is geen containerbegrip. Er wordt actie ondernomen en dat is exact wat we verwachten van een leverancier. Want het is heel simpel: wij willen zelf die verantwoordelijkheid en het gedoe niet.”

Via het hosting platform maakt Qexpertise gebruik van Hosted Desktop, Hosted Exact Globe, Hosted Exact Synergy Enterprise, Hosted QUBE Contractenmodule, Hosted Sumata, Hosted Exchange en Hosted Lync.