Parentix voorziet ons van de kennis en ervaring in het hosten van Exact en Microsoft producten om deze optimaal te kunnen gebruiken.
Johan Hus, Tie Kinetix

Business case
TIE Kinetix N.V. slaat de brug tussen de traditionele vormen van handelsverkeer en internet. TIE maakt het partijen mogelijk om zonder beperkingen processen te integreren met oplossingen in traditionele en opkomende markten zoals Data Quality Management, e-Invoicing, Master Data Management en Digital Channel Communications. De oplossingen van TIE helpen de kosten te verlagen, de omzet te verhogen en processen te optimaliseren. TIE Kinetix N.V. is een beursgenoteerde onderneming met kantoren in Nederland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Voor TIE gelden strenge beursregels op het gebied van compliance en auditing. De hele automatiseringsoplossing moet bovendien altijd en overal beschikbaar zijn op alle vestigingen.

Oplossing
TIE Kinetix N.V. heeft voor al haar interne processen enkele standaard oplossing geïmplementeerd op basis van Exact Software. Deze applicatie is aangevuld met Qics Time, een datawarehouse en maatwerk. Daarnaast wordt intensief gebruik gemaakt van Microsoft Reporting. Hierbij wordt de beschikbare data vanuit de eerder genoemde bronsystemen beschikbaar gesteld via een datawarehouse op het shared platform aan de geautoriseerde eindgebruikers. Tot slot maakt TIE intensief gebruik van het Hosted Exchange platform van Parentix, inclusief mobiele toegang. De agenda van Outlook is hiermee automatisch gesynchroniseerd met de agenda en planning in Exact Synergy.

Hosted oplossing
In overleg is gekozen voor een redundante opzet van de applicatieservers en deze te combineren met het shared platform van Parentix. Hierdoor zijn Exact Globe, Exact Synergy, Qics Time en verschillende maatwerk applicaties hoog beschikbaar. Andere onderdelen zijn minder belangrijk en zijn enkelvoudig uitgevoerd. Vanuit het shared platform worden services als SQL aangeboden. Als paraplu functioneert het CONTROL™ platform voor monitoring, back-ups, onderhoud en beheer. De functionele implementatie is gedaan door resellers It’s Us en Qics.

Ervaring met Parentix
Johan Hus: “TIE heeft ervoor gekozen alle ondersteunende applicaties te laten hosten door Parentix. Daarnaast verzorgen zij ook voor onze Hosted Exchange. Daar zijn we na enkele jaren nog steeds zeer tevreden over. Omdat de totale oplossing door Parentix wordt beheerd in één van hun datacenters, hebben wij geen omkijken meer naar onderhoud, updates en back-ups. Hierdoor hebben we anderhalve fte bespaard en kunnen wij onze systeembeheerder nu ook extern inzetten. Parentix is escalaties vrijwel altijd voor en ze komen hun verplichtingen nauwlettend na. We hebben nu meer tijd om ons op de bedrijfsvoering te richten, waardoor we onze klanten beter en sneller van dienst kunnen zijn.”

Over
Supply chain integration software bedrijf TIE (NYSE Euronext: TIE Holding) slaat de brug tussen de traditionele vormen van handelsverkeer en internet.
TIE maakt het partijen mogelijk om zonder beperkingen processen te integreren met oplossingen in traditionele en opkomende markten zoals Data Quality Management, e-Invoicing, Master Data Management en Digital Channel Communications. De oplossingen van TIE helpen de kosten te verlagen, de omzet te verhogen en processen te optimaliseren.

TIE Kinetix N.V. heeft twintig jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van wereldwijde E-commerce standaarden. TIE is een beursgenoteerde onderneming met kantoren in de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland.