“Als wij zelf alles in eigen beheer waren gaan doen, dan waren we niet zo ver geweest als nu.”

René van de Wetering - Manager Backoffice, Vierstroom Zorg Thuis

Vierstroom Zorg Thuis is een onderdeel van de Fundis Groep. Fundis is een netwerkorganisatie en levert zorg aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. We spreken met René van de Wetering, Manager Backoffice bij Vierstroom Zorg Thuis. “Wij focussen ons met name op de wijkverpleging. Wij leveren zorg achter de voordeur. Dit doen we in de regio Midden-Holland voor zo’n 4000 klanten per maand en 10.000 unieke klanten per jaar. Om al deze mensen de specifieke zorg te kunnen verlenen, werken we met 45 zelfsturende teams. Deze teams bestaan in totaal uit 700 vaste medewerkers, 300 flex-medewerkers en op jaarbasis 100 stagiaires om hun enthousiast te maken voor het vak van wijkverpleging.”

De zorgbranche is erg dynamiek vertelt René: “Er gebeurt heel veel in de wereld van wijkverpleging, sowieso aan de kant van de financiering. Daar verwachten we dat dit op de schop gaat en dat er een andere vorm van financiering komt. Je ziet ook dat de zorg steeds complexer wordt en dit vraagt om verandering binnen de organisatie. Het is daarom erg belangrijk dat we kunnen samenwerken met een partner die ons daarin ondersteunt en verder helpt, waar we gewoon contact mee op kunnen nemen als er iets veranderd moet worden en dat dit dan ook meteen geregeld wordt.”

“Parentix is daarin echt een partner gebleken die ons erg goed aanvoelt. Als er nood aan de man is, dan kunnen we snel schakelen en als het dat niet is, wordt het nog steeds netjes afgehandeld. Vooral die flexibiliteit is heel belangrijk, samen met de kennis van zaken. Als wij een uitdaging hebben, dan weten zij het altijd goed op te lossen. Ook ervaar ik de samenwerking tussen It’s Us en Parentix als zeer fijn. Contractueel en op papier zie je het wel terug, maar verder merk je vrijwel niet dat je met twee partijen te maken hebt. Wij zijn zelf goed in zorg verlenen en wat minder goed in de technische kant, dan is het voor ons heel prettig om bij één contactpersoon terecht te kunnen en niet versnipperd te werk te gaan.”

Er wordt bij Vierstroom gebruik gemaakt van een online werkplek via een Hosted Desktop, e-mail via Exchange, telefonie via Skype for Business en werkplekbeheer door WorkspaceX. “De implementatie van de werkplekken is heel soepel verlopen, daar hebben we eigenlijk geen omkijken naar gehad. Het was wel even een flinke uitdaging om iedereen in zo’n kort tijdsbestek te leren werken met alle nieuwe software. Wat betreft de inrichting willen we op de korte termijn waarschijnlijk overstappen naar Office 365 en dat laten we dan faciliteren door Parentix, want de samenwerking bevalt gewoon heel goed.”

Door het in huis halen van de kennis en producten van Parentix, is het nu mogelijk om met twee applicatiebeheerders de IT-omgeving van 700 medewerkers te onderhouden. “Als wij zelf alles in eigen beheer waren gaan doen, dan waren we niet zo ver geweest als nu. Dan heb je veel minder expertise in dienst en dan duren de dingen die je wilt veranderen vele malen langer. Het levert ons veel meer flexibiliteit en een hele stabiele omgeving op. Als we morgen op een nieuwe locatie twee werkplekken nodig hebben, dan nemen ze zonder dat je het hebt gevraagd ook gelijk een extra internetverbinding mee voor het geval dat het daar niet werkt. En dat werkt gewoon heel erg fijn.”