Ons businessproces is gebouwd op Exact Software en eigenlijk kwamen we daardoor vrijwel meteen in contact met Parentix.”
Jeroen Beek - Manager Operations, Visions Connected

Videoconferencing?
Welk bedrijf doet er nog niet aan? Jeroen Beek, lid van het managementteam van VisionsConnected uit Amsterdam moet lachen. “Dit is zeker een enorme groeimarkt. Nu zie je eigenlijk nog vooral multinationals, overheden, banken en middelgrote bedrijven actief op dit vlak. Maar natuurlijk zullen de kosten de komende jaren dalen én de techniek zal zich verder ontwikkelen waardoor videoconferencing – en alle daaraan gerelateerde unified collaboratie technologieën die de samenwerking tussen groepen mensen op afstand bevordert – meer gemeengoed wordt.”
“De kracht ervan is helder: je hoeft niet meer te reizen waarbij tevens de communicatie verbetert en de lijnen korter worden. Dat levert enorme kostenbesparingen op. We zien de toekomst voor ons bedrijf dan ook zeer positief; het is onze taak om in die ontwikkelingen er voor te zorgen dat alle apparatuur wereldwijd met elkaar kan communiceren, de verschillende systemen continu compatibel blijven en de verbindingen tussen de meetings altijd op gang blijven.”

Het bedrijf bestaat pas sinds half 2007 maar is binnen Nederland inmiddels marktleider geworden. De groei zit er goed in. “In 2009 namen wij het besluit om een ERP-systeem te implementeren. Dus, een systeem waarbinnen feitelijk alles gebeurt. Facturatie, administratie, CRM, Sales Management, het opslaan van documenten…. Noem het maar op. Dát moest uiteraard gehost worden, net zoals onze dienst ‘in the cloud’. Ons businessproces is gebouwd op Exact Software en eigenlijk kwamen we daardoor vrijwel meteen in contact met Parentix.”

Vanzelfsprekendheid?
Toch benadrukt Jeroen dat de keuze voor een leverancier elke keer steeds opnieuw beargumenteerd en gemotiveerd moet blijven. “Niets is een vanzelfsprekendheid. Wij maken nu een aantal groeispurts en – zoals ik al zei – we verwachten in de komende jaren verdere stappen te maken. Daar zit misschien een bottleneck in. Dat kán beperkingen opleveren in wat een leverancier voor je kan betekenen. Daar móet je het over hebben. Daar ligt natuurlijk ook een verantwoordelijkheid bij ons om dit aan te zwengelen in de gesprekken met Parentix. Met andere woorden: hoe zit het met de continuïteitswaarborg bij Parentix? Het is een flexibel bedrijf; daar profiteren wij nu van. Maar kan een flexibele organisatie onze grote ambities in de toekomst ook aan?”

Overigens heeft Jeroen daar nu geen enkele twijfel over. “Techniek is techniek maar verder is het ook gewoon People’s Business. De klik met je samenwerkingspartners moet er zijn. En die is er. Ik zie en ervaar de bereidheid om mee te werken. Ik stel veel prijs op goed accountmanagement van een leverancier. Als deze op alle vragen ‘Ja’ roept, dan weet je dat het eigenlijk niet goed is.”

Voor de nabije toekomst hoopt Jeroen wel dat de twee systemen Exact Synergy en Exact Globe, in combinatie met de overige hosted oplossingen, aan elkaar gekoppeld kunnen worden. “Deze draaien los van elkaar. Ik kan nu niet meer eenvoudig een paar wachtwoorden wijzigen. Maar ik heb er vertrouwen in dat dit wordt opgelost. Daar kennen we Parentix intussen te goed voor!”