Cloud met Parentix & Exact

In juli jl. ben je via diverse kanalen op de hoogte gebracht dat Parentix verder gaat opereren als dochteronderneming binnen de Exact Groep. In dit bericht geven wij verdere toelichting op de overname.

Exact’s cloud visie: keuzevrijheid
Exact gelooft in de cloud en investeert fors in cloudtechnologie. De komende jaren verwachten wij dat meer klanten zullen overstappen naar de cloud. Exact biedt hier alle mogelijkheden voor en de overname van Parentix past in deze visie. Exact heeft de ambitie om de innovatiesnelheid van de productfamilies Globe en Synergy verder op te schroeven. Tegelijkertijd geven veel klanten er nu nog de voorkeur aan om de software op hun eigen infrastructuur te installeren. Door de overname van Parentix kan er nu keuze worden geboden; cloud of on-premise – het beste van beide werelden. Door de combinatie maken we het onze gezamenlijke klanten gemakkelijker om de gewenste implementatiemethode te selecteren in combinatie met de beste service en ondersteuning van Exact. Exact en Parentix zijn direct gestart met intensieve samenwerking om Exact Globe en Synergy nog verder geschikt te maken voor de Parentix omgeving. Het samenbrengen van de technische kennis en mogelijkheden van Exact en Parentix, twee leiders op de Nederlandse markt, is geweldig nieuws voor onze partners en gezamenlijke klanten.

Parentix is en blijft jouw vertrouwde Exact cloud partner
In de afgelopen jaren werkten de meeste partners voor cloudtrajecten rechtstreeks met Parentix. Met alle cloudkennis en ervaring in huis blijkt dit een effectieve route. Door de overname is besloten dat, vanaf heden, Parentix het aanspreekpunt zal zijn ten aanzien van cloud voor alle partners. Hoe gaat dat er concreet uitzien? We zetten een aantal praktische zaken op een rij:

  • Parentix is vanaf heden hét aanspreekpunt van Exact voor partners. Dat geldt voor alle cloudgerelateerde onderwerpen; sales, marketing, support en consultancy.
  • Alle partners kopen Exact Cloud rechtstreeks in bij Parentix. De bestaande commerciële afspraken van Parentix met jouw organisatie blijven gehandhaafd. De Exact software blijf je uiteraard bij Exact inkopen.
  • De bestaande processen voor inkoop, ondersteuning en facturatie van Parentix blijven voorlopig ongewijzigd.
  • De Exact Private Cloud propositie zal van de Exact prijslijst verdwijnen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we door deze overname een belangrijke stap maken in de cloudtransformatie van onze gezamenlijke klanten en prospects. Wij verwachten dat je met bovenstaande informatie voldoende geïnformeerd bent. Indien je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met je Parentix Partner manager.