Senior Database Administrator

The Job

Als senior SQL Database Administrator (DBA) draag je zorg voor het beheer en de optimalisatie van de SQL- databases van onze klanten. Je identificeert operationele problemen en lost deze op. Je denkt na over structurele verbeteringen, automatisering en je hebt hierin een adviserende rol naar de stakeholders.

Aan het eind van de dag ben jij die collega die met een brede lach naar huis gaat, keihard “Yes” schreeuwt na een succesvolle opdracht en je collega de beste moppen verteld tijdens de vrijdagmiddagborrel. Met jouw kennis en ervaring in grotere omgevingen neem je jouw collega’s aan de hand en los je problemen op die je along the way bent tegengekomen. Kan jij jezelf hierin vinden? Dan is dit jouw kans om bij de leukste cloud organisatie in Nederland te komen werken! Wat ons met elkaar verbindt, is onze passie voor de cloud, technologie en innovatie.

Verder staat het adviseren van onze ontwikkelaars en die van onze partners over optimaal gebruik van de beschikbare infrastructuur en het helpen uitvoeren van productie acceptatietesten centraal in jouw rol als Senior DBA. Ook geef je tweede- en derdelijns ondersteuning bij vragen en incidenten en onderzoek je specialistische incidenten/storingen om deze vervolgens op te lossen

You Offer

 • Uitgebreide kennis en ervaring van SQL 2008 t/m 2016 (kennis van Azure SQL is een pré);
  • inrichting en beheer van een SQL Server in een gevirtualiseerde (hosting) omgeving
  • performance en tuning van SQL server databases
  • optimaliseren van SQL queries en het adviseren van applicatieontwikkelaars
  • onderhouden en ontwikkelen van rapporten SQL server Reporting Services
 • Gecertificeerde SQL DBA (minimaal DBA 2008) bij voorkeur 2014/2016;
 • Ervaring met het werken in Managed services of Cloud/Hosted omgevingen;
 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van Informatica of Bedrijfskunde;
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen ICT, aangevuld met werkzaamheden van Database Administration;
 • Sterke communicatieve vaardigheden, in zowel Nederlands als Engels;
 • Klantgericht;
 • Analytisch, flexibel ingesteld en enthousiast!

We Offer @ Amsterdam 

Een uitdagende baan waarin je jezelf kunt ontwikkelen met volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden. We werken vanuit ons prachtige kantoor in Amsterdam – Duivendrecht. Daarnaast heb je de beschikking over thuiswerkmogelijkheden, flexibele werktijden, 25 vakantiedagen, flexibele werktijden en gezellige vrijdagmiddag borrels.

About us

Waar kom je te werken?

Sinds de zomer van 2018 is Parentix onderdeel van de Exact Group. Parentix is een Cloud Service Provider die gespecialiseerd is in het hosten van zakelijke software in de cloud. Wij zijn een jonge, platte en gezonde organisatie bestaande uit 60 collega’s onder te verdelen in de afdelingen Cloud Platform, Cloud Delivery, Development, Marketing, Sales en ServiceDesk. Wat ons met elkaar verbindt, is onze passie voor de cloud, technologie, innovatie en klanttevredenheid.

We werken vanuit ons prachtige kantoor in Amsterdam – Duivendrecht.

Om een goed beeld te krijgen van onze organisatie hebben wij een supergave bedrijfsvideo gemaakt en kun je een kijkje nemen op onze Youtube en/of Facebook pagina.

SOLLICITEER DIRECT